|
||||
| آلبوم های گروه Pink Floyd |
|
1967 - Piper at the gates of dawn
آلبوم Piper at the gates of dawn اولین آلبوم گروه بزرگ Pink Floyd بود نام این آلبوم از فصل هفتم کتابThe Wind in the Willows که کتاب مورد علاقه دوران کودکی Syd Barrett بود گرفته شده است. ترانه های این آلبوم دارای رنگارنگی و حالاتی کودکانه هستند و البته به شگفتی های بریتانیا نیز اشاره دارد. به نظرم شاید مهمترین و زیبا ترین آهنگ این آلبوم، آهنگ Interstellar Overdrive باشد که یکی از اولین و بهترین instrumental در سبک Psychedelic است.
1968-A saucerful of secrets
آلبوم دوم گروه Pink Floyd با نام A saucerful of secrets در سال 1968 منتشر شد. اما شاید باورنکردنی ترین خبر جدایی Syd Barrett بخاطر مشکلات ذهنی و روانی بود. و این آخرین آلبومی بود که Syd Barrett با گروه کار کرد ولی بعد از آن درسال 72 گروه Stars را تاسیس کرد ولی در همان سال گروه را منحل اعلام کرد و برای همیشه خانه نشین شد و در سال 2006 درگذشت.
1969 - Soundtrack from the film More
بعد از منتشر شدن آلبوم A saucerful of secrets آلبوم Soundtrack from the film More اولین آلبومی بود که گروه بدون وجود Syd Barrett منتشر می کرد. بعد از جدایی Syd Barrett از گروه David Gilmour به گروه پیوست کسی که با Syd Barrett دوران کودکی خودشان را گذراندن و حتی باهم گیتار فراگرفتند آلبوم Soundtrack from the film More که موسیقی متن فیلم More است و توسط Barbet Schroeder در سال 1969 کارگردانی شد آلبومی است متفاوت از دو کار قبلی و شاید بشه گفت دورانی که Pink Floyd در زمان حضور Syd Barrett داشت دیگه هیچ وقت در هیچ آلبومی تکرار نشد.
1969 - Ummagumma
به گفته خیلی از منتقدین Pink Floyd ناگهان به دام دیدگاه های تجاری دهه 70 فرو شد و دیگر سر بر نیاورد. و اکنون دیگر بی رقیب نیست. اما منقدین معتقدند که آلبوم Ummagumma موسیقی فضایی ( Space Rock) را بنا نهاد و راک را غنی تر کرد و تاثیر این آلبوم را در کار های Solar Arkestra به رهبری Sun Ra می توان به وضوح دید. اما بنظرم شاید کمی بی انصافی باشه که بگیم Pink Floyd کاملا به دیدگاه های تجاری رفت و موسیقی اون از ارزش افتاد اگر خوب دقت کنیم آلبوم Animals را نیز خواهیم دید که به نظرم یکی بهترین آلبوم های این گروه هست و من معتقدم که هنوز هیچ گروهی در این سطح نیست و این مسئله که گروه به سمت تجاری شدن رفت شاید با افکار Roger Waters اصلا منطبق نشه و او هیچ وقت موسیقی رو به عنوان یک تجارت نگاه نمی کرد. آلبوم Ummagumma آلبومی است که شاید هر نفر از ما باید 100 بار گوش بدیم تا با اون پیوند برقرار کنیم. اسم این آلبوم شاید برای خیلی از ما جالب باشه گفته می شه که Ummagumma به زبان عامیانه در شهرCambridge به معنی سکس است و این نام را از آنجا برای این آلبوم گرفتن اما وقتی با اعضای خود گروه صحبت می شود می گوین که این نام یک کلمه کاملا ساختگی هست و به معنی"اصلا هیچ چیز" می باشد. از همه خواهش می کنم در گوش دادن به این آلبوم صبور باشید. البته برای کسانی که تازه وارد عرصه موسیقی راک شده ان می گویم.
1970 - Atom heart mother
آلبوم Atom heart mother چهارمین آلبوم گروه است. که در سال 1970 منتشر شد. آلبومی است که شاید باز هم خاص بودن کار های Pink Floyd رو نسبت به گروه های دیگه و بخصوص در آهنگ Alan’s psychedelic breakfast می توان احساس کرد. و آهنگ if که در این آهنگ Roger Waters گیتار میزند نیز خیلی خیلی زیباست. 1971 - Meddle
آلبوم Meddle که بعد از آلبوم Atom heart mother در سال 1971 منتشر شد را می شود به عنوان تولد دوباره این گروه بزرگ بعد از جدایی Syd Barrett تلقی کرد با اینکه دو آلبوم قبلی نیز خیلی خوب و زیبا بودند اما باز نبود Syd Barrett در آن ها بطور شفافی واضح بود. در مورد آلبوم Meddle باید بگم وقتی میشینم و به قطعات زیبای این آلبوم گوش می کنم این آلبوم این اجازه رو به من میده که نفس بکشم و فکر کنم این آلبوم شاید خیلی شبیه آلبوم قبلی باشه اما با ضبط بسیار قویتر شاید آهنگ اول این آلبوم رو بشه یکی از بهترین آهنگ هایی دونست که درام در اون نقش اساسی رو ایفا میکنه و همینجا میگم که از نظر من Nick Mason بهترین درامر دنیاست. بهره گرفتن از effect باد در این آهنگ بر زیبایی های اون افزوده ولی این تنها آهنگ زیبای این آلبوم نیست بلکه آهنگ echoes نیز بلوغ گروه Pink Floyd رو به خوبی نشون میده |
| آخرین به روز رسانی ( پنجشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۸۸ ساعت ۰۶:۰۹ ) |